Privacybeleid

Privacybeleid

In deze privacyverklaring leggen we uit wat we doen met diverse gegevens die we verzamelen als je een bezoek brengt aan www.benkauitgeverij.nl en/of bestellingen die je plaatst in onze webshop. Mocht je na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen hebben omtrent de verwerking van gegevens, neem dan contact op via info@benkauitgeverij.nl.

Allereerst is jouw privacy voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig bij ons zijn en dat wij deze altijd netjes gebruiken.

Contact via contactformulier en e-mail

Indien je contact met ons opneemt via het contactformulier of via e-mail, dan verwerken wij de door jou verstrekte gegevens uitsluitend met het doel om jouw vraag of verzoek af te handelen. Deze informatie wordt bewaard tot dat we zeker weten dat je tevreden bent met onze reactie en jouw vraag of verzoek is afgehandeld.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Nieuwsbrief

Op benkauitgeverij.nl kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Hierin lees je onder andere nieuwe artikelen, aanbiedingen en andere informatie over BenKa Uitgeverij en haar producten/diensten. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief; deze wordt niet aan derden verstrekt.

Iedere nieuwsbrief bevat een afmeldlink. Indien je je uitschrijft voor een type nieuwsbrief zullen wij jouw e-mailadres verwijderen van de mailinglijst met ontvangers.

Cookies en vergelijkbare technieken

Op onze website gebruiken wij cookies. Meer informatie hierover kun je vinden in onze cookieverklaring.

Andere partijen

We geven jouw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instanties als dat nodig is voor onze diensten, of als we daartoe wettelijk verplicht zijn. De partijen die wij nodig hebben voor de uitvoering van de overeenkomst zijn:

  • Onze ICT- en betaaldienstverleners
  • De partij die onze webhosting en domeinnamen uitvoert
  • De partij die onze nieuwsbrieven uitvoert
  • De partij die onze webshop uitvoert

Persoonsgegevens kunnen door ons ook aan bevoegde instanties worden verstrekt, als de wet zegt dat dit moet. Een voorbeeld is dat bij een vermoeden van fraude aangifte bij de politie kan worden gedaan.

Beveiliging

De beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat jouw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. In nauwe samenwerking met de beheerder(s) van onze systemen passen wij de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Door het wijzigen van onze producten en/of diensten kan deze privacyverklaring worden aangepast. De datum van de laatste wijziging zal altijd bovenaan deze privacyverklaring staan. Ingrijpende wijzigingen zullen apart worden aangekondigd via onze kanalen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van gegevens

Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen via info@benkauitgeverij.nl. Je hebt het recht om:

  • Uitleg te krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • Inzage te krijgen in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • Het laten corrigeren van fouten
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • Gegeven toestemmingen in te trekken
  • Bezwaar te maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Opmerkingen en klachten

Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen op het gebied van privacy en/of het verwerken van persoonsgegevens, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder in het land waar jij gevestigd bent. In Nederland is de toezichthouder de Autoriteit Persoonsgegevens.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Aanvullende informatie

Aanvullende informatie volgt nog.